Digital Karrieredag

17. Mars arrangeres karrieredagen 2021 ved Universitetet i Agder. Dette er første gang den er digital. Hva innebærer det? Og hva er egentlig karrieredagen, hvem er den for, hvordan kan man delta, og hvordan skal man forberede seg?

Hva er Digital Karrieredag? 

Digital Karrieredag er en karrieredagsmesse som arrangeres digitalt for å være smittetrygg samtidig som studentene og næringslivet kan knytte kontakt med hverandre. I år har vi inngått et samarbeid med GraduateLand for å ha en plattform å gjennomføre Karrieredagen på.

Hvem er det for? 

Karrieredagen er åpen for UiA-studenter ved alle trinn – også PhD-kandidater! Karrieredagsteamet og bedriftene håper å se flest mulige studenter den dagen.

Hvordan funker det?

I praksis vil alle som deltar på Karrieredagen få tilgang til en virtuell karrieremesse der de kan snakke med alle bedriftene til stede. Studentene kan besøke standen til bedrifter de er interessert i for å få informasjonen som er publisert, og deretter starte en chat og/eller en videochat med bedriften dersom de lurer på noe. Bedriften kan besøke studentens profil for å danne seg et bilde av hva slags kandidat dette er, så derfor er det lurt å lage en best mulig profil for å bli lagt merke til. Bedrifter kan også ta kontakt direkte med studentene ved å søke etter spesifike kandidater, derfor er det viktig å ha så utfyllende profil som mulig for å «matche» best mulig med bedriftene. I ettertid vil samtalene som ble holdt på chat være tilgjengelig for både bedriftene og studenten dersom de ønsker å følge opp diskusjonen.

Hva er programmet?

Det vil være flere bedriftspresentasjoner og «normal» messeaktivitet. Vi vil annonsere bedriftene fortløpende.

Tips til en som syns dette høres bra ut, men ikke vet helt hvordan den skal gå fram?

Vi anbefaler alle studenter til å gjøre gode forberedelser inn mot Karrieredagen. Ved å lese deg opp om bedriftene du ønsker å snakke med på forhånd kan du forberede gode og konkrete spørsmål å stille de under messen. Dette vil vise bedriftene at du er interessert i å høre hva de kan tilby deg som student eller arbeidssøker i tillegg til at du fremstår godt forberedt.

I år er det også viktig at du i god tid før selve arrangementet 17. mars registrer en profil på , som er den digitale https://kduia.graduateland.com/no/new-signup/start plattformen Karrieredagen holdes på. Her har du mulighet til å legge inn informasjon om deg selv, din kompetanse og CV. Når du legger inn denne informasjonen vil du matches opp mot de mest aktuelle bedriftene i forhold til din profil, i tillegg til at bedriftene vil få et inntrykk av hva du kan tilby de. I forbindelse med disse forberedelsene har Karrieredagen inngått et samarbeid med UiA Karriere, som skal holde LinkedIn kurs mandag den 08. mars og CV kurs den 10. mars. Det vil også være mulig å få en sjekk av sin CV eller LinkedIn profil i en 1 til 1 samtale med en av UiA Karriere sine dyktige medarbeidere denne uken. Vi anbefaler alle studenter som skal delta på Karrieredagen å benytte seg av dette tilbudet, i tillegg til følge med på UiA Karriere sine sosiale medier der det vil bli lagt ut tips og triks i ukene som leder opp til arrangementet. Mer informasjon om påmelding til kursene og andre forberedelser vil bli lagt ut på KD-UiA sin facebookside og på hjemmesiden www.kduia.no.

Vi ser frem til å se dere alle på Karrieredagen den 17. Mars!

Bedrifter deltok i 2020