Sommerjobb på gigantprosjekt

 

Ingeniørstudentene Simen Skotvedt og Sunniva Dehli har sikret seg et unikt innblikk i arbeidslivet på norgeshistoriens største veiprosjekt. 

 I fjor sommer fikk åtte ingeniørstudenter prøve seg i arbeidslivet gjennom sommerjobb på veiprosjektet E18 Tvedestrand-Arendal.  

– Jeg sendte inn en søknad etter å ha fått øynene opp for AF under en bedriftspresentasjon, og var så heldig at jeg ble utplassert der, forteller Sunniva Dehli (22) som går byggingeniør-linja på Høgskolen på Vestlandet.  

– Dette prosjektet er vanvittig stort og gaper over mange fagområder, så her fikk jeg sett og opplevd det meste. Det var både spennende og veldig lærerikt, og jeg prøvde å suge til meg så mye kunnskap som mulig, sier hun.  

 Sommerjobb for tredje gang 

Mens Dehli fikk rollen som byggeleder og fulgte opp flere av AFs underentreprenører i prosjektet, jobbet NTNU-studenten Simen Skotvedt (26) med HMS.  

– Dette var min tredje sommer i AF, og denne gangen var blant annet risikostyring og dokumentasjon av HMS-arbeidet mitt ansvarsområde. Jeg har fått prøve meg i forskjellige roller og på prosjekter hvert år, og har virkelig blitt kastet ut i det. I forhold til mange av mine medstudenter, tror jeg nok at jeg har fått både mer ansvar og erfaring gjennom mine sommerjobber enn mange andre, mener han.  

 Unik mulighet 

De siste årene har rekordmange søkt sommerjobb i AF Gruppen. For rekrutteringsansvarlig Sif Løvdal er det gledelig at AF er en attraktiv arbeidsgiver for studentene, og det gir henne også mulighet til å rekruttere inn de beste allerede under studietiden.  

– Studentene som jobber for oss om sommeren ute i prosjekt får verdifull relevant erfaring og får unik innsikt i denne bransjen. Dette vil gi dem en forståelse for hvordan en reell arbeidssituasjon vil være, og om dette er noe de ønsker når de er ferdige med studier. De fleste studentene som har sommerjobb hos oss får også tilbud om fast jobb etter endte studier, forteller hun.  

Bedriften snakker

Recent Blog Posts

Learn from the top thought leaders in the industry.

MHWirth 2019

Fremtidens boreteknologi er her MHWirth har i løpet av årenes løp utviklet seg fra å være en lokal leverandør til å bli en av de store globale aktørene som leverer boreutstyr, -teknologi, -systemer og -tjenester til den internasjonale olje- og...

Telenor Maritime 2019

Telenor Maritime is the leading global communication operator at sea, being in the forefront developing and defining secure standards for the maritime business since 2004. We are the only supplier that offers a digital platform with high-speed internet in...

Confirmit 2019

Internship at Confirmit My name is Hao Nhien Vu and I’m a student at the University of Agder. We have all heard about the vicious cycle: No experience, no job; no job, no experience. Well, during the 5th semester students get the opportunity to choose...