Tror på fremtiden

Av: MHWirth

MHWirth har i løpet av årenes løp utviklet seg fra å være en liten lokal leverandør til å bli en av de store globale aktørene som leverer boreutstyr, -systemer og -tjenester til den internasjonale olje- og gassindustrien. I dag jobber 1700 mennesker for selskapet vårt som dekker fem kontinenter og har kontorer i mer enn 16 land.

Vi har røtter helt tilbake til 1895 og leverer i dag komplette boreutstyrspakker til boreskip, rigger og plattformer i hele verden. Vårt hovedkontor ligger på Dvergsnes utenfor Kristiansand og vi er en del av Aker-familien som en del av Akastor.

Endring

De siste årene har vi opplevd et marked i store endringer, med dalende oljepris, store omstruktureringer og kostnadskutt både hos oss selv og hos kundene våre. Til tross for dette har vi fortsatt stor tro på fremtiden. Vi vet at verdens energibehov vil være helt avhengig av olje- og gass i flere tiår fremover. Vi vet også at bransjen vi jobber i er syklisk, og at markedet før eller siden vil snu. Og når det snur skal vi igjen være klare for ny vekst og nye spennende tider.

Mens vi venter på at markedet snur har vi fokusert på å spisse oss enda mer på det som er vår kjernekompetanse, nemlig boring. Vi har også omstrukturert selskapet med fokus på å beholde viktig nøkkelkompetanse og vi legger stor vekt på å ta vare på våre medarbeidere. Derfor har vi fortsatt flere ordninger for utvikling, inkludert enda et rykende ferskt mentorprogram.

Utvikling

Som ansatt i MHWirth får man stadig muligheter til å videreutvikle seg innen sitt fagfelt og til å øke sin kompetanse på nye områder innen teknologi eller andre fagområder. Med avdelinger over hele verden kan det åpne seg spennende internasjonale karrieremuligheter også.

Vi har spurt to av våre unge nyansatte ansatte om hva som gjør jobben deres hos MHWirth interessant i dag:

Julie Bermudez (26 år) ble uteksaminert fra UiA i 2012 og er for tiden utleid til Nymo. Hun jobber som strukturingeniør, og på jobben modellerer og tegner hun stålkonstruksjoner. Julie har vært på forskjellige prosjekter, både nye rigger og eldre rigger. – I dag jobber jeg med Nymo på Johan Sverdrup-prosjektet på boremodulen, som er et veldig spennende prosjekt. På jobben arbeider vi som ett team, der vi løser forskjellige utfordringer sammen, sier Julie.

Julie Bermudez

Finn Oscar Karlsen (35) ble uteksaminert fra UiA i 2012. Han jobber i dag med ny-leveranser av forskjellige type boreutstyr som top drive (boremaskin), roughneck (rørkoplingsmaskin) og travelling block (heiseblokk). – Jeg liker veldig godt det store spennet i det jeg jobber med. Dette innebærer blant annet å løse tekniske utfordringer, samarbeide med kunder og underleverandører, slik at vi leverer gode prosjekter, sier Finn Oscar.

Finn Oscar Karlsen

Bedriften snakker

Fra: Logo MHWirth

Recent Blog Posts

Learn from the top thought leaders in the industry.

DNB 2020

DNB – Mer enn bare bank! Hva er DNB for deg? Kanskje du har sparepengene eller boliglånet ditt her? Sannsynligheten er stor for at du har brukt Vipps, men uansett hva det er, så er det naturlig at tankene går til økonomi og sparing. Og, i Norges største bank så jobber...

Sparebank SR-bank 2020

SpareBank 1 SR-Bank etablerer seg som nasjonal bank for gründere Gjennom Monner, som nå eies 100 prosent av SpareBank 1 SR-Bank-konsernet, skal vi levere helhetlige tjenester til bedriftene i oppstarts- og vekstfasen i hele landet. SpareBank 1 SR-Bank har over flere...

MHWirth AS 2020

Fremtidens boreteknologi er her MHWirth har i løpet av årenes løp utviklet seg fra å være en lokal leverandør til å bli en av de store globale aktørene som leverer boreutstyr, -teknologi, -systemer og -tjenester til den internasjonale olje- og gassindustrien. I dag...