Innovasjon UiA

Innovasjon UiA er en del av Karrieredagen UiA, og er en lavterskels innovasjonskonkurranse med hovedmål om å øke engasjementet for innovasjon og entreprenørskap blant studenter.

 

Hovedsponsor

Partnere

  • Innoventus sør
  • Tekna
  • UiA Nyskaping

Innovasjonskonkurransen

Innovasjon UiA er en lavterskelskonkurranse, der du kan vinne dekket reise, opphold og deltagelse på 3 Day Startup ved University of Texas i Austin! Premien er verdt 30.000 NOK, og arrangeres i samarbeid med vår hovedsponsor DNB. Eneste krav som stilles er at du har en idè og er student ved UiA. Dersom dere er en gruppe som melder dere på, er maksimalt antall 4 stk.

For å kickstarte innovasjonsspiren i deg har vi utarbeidet noen problemstillinger i samarbeid med forelesere på ingeniør- og teknologistudiene. Disse problemstillingene kan endres akkurat som du ønsker. Du kan dermed bryne deg på disse, eller jobbe med en helt egen problemstilling. Fristen for innsending av idè er 31. januar.

Det kreves at du har en idè for å løse en problemstilling, og at du klarer å “pitche” eller selge løsningen din/deres. UiA Nyskapning vil holde en workshop 31. januar om pitching

Vinneren vil i tillegg få veiledning fra vår samarbeidspartner DNB, samt støtte fra UiA Nyskaping, med mulighet for å få hjelp til å nå de aktører og ressurser som trengs. I samarbeid med Innoventus Sør blir de beste bidragene plukket ut, og får presentere sin idé for dommerne. Arrangementet er 7. feb 2017 på Campus Grimstad, i forbindelse med Karrieredagen UiA, og om din idé blir valgt ut vil du få nærmere beskjed om oppmøtested og tid.

For å delta må du være student ved UiA og ikke allerede ha startet egen bedrift (gjelder bare bedrifter som er AS registrert).

Dersom du har noen spørsmål angående konkurransen, send gjerne mail til Innovasjonsansvarlig på ln@kduia.no

Meld deg på!

Du melder deg på i skjemaet på denne siden ved å svare på noen spørsmål og fortelle litt om idéen. Frist for påmelding er 31. januar!
Du må være student ved UiA, og ikke ha eget AS. (Alle i Innovasjon UiA, inkl. dommerne, har selvfølgelig taushetsplikt).

“Hvordan utvikle din idé?”

I samarbeid med Innoventus Sør inviterer vi til en kveld med lærerikt innhold på Bluebox 17. januar, kl. 17.00-19.00. Her vil tema som Lean startup og metodikk være tema, og Innoventus Sør vil holde et inspirerende foredrag.

Verktøyene man lærer om her vil øke sannsynligheten for en raskere og treffsikker produktlansering og mindre behov for finansiering under oppstart av ny virksomhet.