Sommerjobb på gigantprosjekt

 

Ingeniørstudentene Simen Skotvedt og Sunniva Dehli har sikret seg et unikt innblikk i arbeidslivet på norgeshistoriens største veiprosjekt. 

 I fjor sommer fikk åtte ingeniørstudenter prøve seg i arbeidslivet gjennom sommerjobb på veiprosjektet E18 Tvedestrand-Arendal.  

– Jeg sendte inn en søknad etter å ha fått øynene opp for AF under en bedriftspresentasjon, og var så heldig at jeg ble utplassert der, forteller Sunniva Dehli (22) som går byggingeniør-linja på Høgskolen på Vestlandet.  

– Dette prosjektet er vanvittig stort og gaper over mange fagområder, så her fikk jeg sett og opplevd det meste. Det var både spennende og veldig lærerikt, og jeg prøvde å suge til meg så mye kunnskap som mulig, sier hun.  

 Sommerjobb for tredje gang 

Mens Dehli fikk rollen som byggeleder og fulgte opp flere av AFs underentreprenører i prosjektet, jobbet NTNU-studenten Simen Skotvedt (26) med HMS.  

– Dette var min tredje sommer i AF, og denne gangen var blant annet risikostyring og dokumentasjon av HMS-arbeidet mitt ansvarsområde. Jeg har fått prøve meg i forskjellige roller og på prosjekter hvert år, og har virkelig blitt kastet ut i det. I forhold til mange av mine medstudenter, tror jeg nok at jeg har fått både mer ansvar og erfaring gjennom mine sommerjobber enn mange andre, mener han.  

 Unik mulighet 

De siste årene har rekordmange søkt sommerjobb i AF Gruppen. For rekrutteringsansvarlig Sif Løvdal er det gledelig at AF er en attraktiv arbeidsgiver for studentene, og det gir henne også mulighet til å rekruttere inn de beste allerede under studietiden.  

– Studentene som jobber for oss om sommeren ute i prosjekt får verdifull relevant erfaring og får unik innsikt i denne bransjen. Dette vil gi dem en forståelse for hvordan en reell arbeidssituasjon vil være, og om dette er noe de ønsker når de er ferdige med studier. De fleste studentene som har sommerjobb hos oss får også tilbud om fast jobb etter endte studier, forteller hun.  

Bedriften snakker

Recent Blog Posts

Learn from the top thought leaders in the industry.

Sparebank 1 SR-Bank 2019

Med 300 millioner kroner skal David få fart på gode ideerI løpet av de neste syv årene skal FinStart Nordic få frem minst ti suksessfulle selskaper. David Baum (43) er mannen som skal få det til å skje. Han tilbrakte deler av oppveksten i Aberdeen, men bor i Bærum....

Bane NOR

Bane NOR   Om oss: Bane NORs formål er å sørge for tilgjengelig jernbaneinfrastruktur og effektive og brukervennlige tjenester, inkludert knutepunkts- og godsterminalutvikling. Bane NOR har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av...

confirmit

5 quick questions from the office    Confirmit is a Norwegian software product company that delivers software to big companies like Amazon, Visa, Virgin Money, Accenture, Sony Mobile Communications etc. Our software platform helps businesses collect feedback...